Proxy Hizmeti Hakkında Bilgilendirme !

Önbellekleme (Proxy) Servisi
Web Önbellekleme servisimiz, üniversitemizin üye olduğu elektronik dergi ve veri tabanlarının kampüs ağı dışından akademisyenlerimizce kullanılabilmesi amacıyla kurulmuştur.
Proxy servisimizin verimli kullanılması için sadece elektronik dergi ve veritabanlarında kullanılması gerekmektedir. Proxy servisinin kullanımı kayıt altına alınmaktadır ve amacı dışında kullanımı halinde gerekli işlemler yapılacaktır.

Nasıl kullanılır?
Tarayıcınızın proxy server (vekil sunucu) ayarlarında sunucu için proxy.beun.edu.tr  , port numarası için 8080 girerek servisimizden yararlanabilirsiniz.  Servisten yararlandığınızda karşınıza gelen kullanıcı adı ve parola soran ekranda e-posta kullanıcı adınızı (personel / öğrenci e-posta adresinizi) , parola için ise e-posta şifrenizi girerek sayfaları gezebilirsiniz.

Sistemimizde tanımlı e-posta hesabınız yoksa hizmetten yararlanamazsınız.

Proxy Kullanımı Video Anlatımları:

Google Chrome Proxy Kullanımı

Mozilla Firefox Proxy Kullanımı

iPad/iPhone Kurulum Ayarları

iPad ya da iPhone cihazınızın ana ekranını açın.

Ana menüden Ayarlar'a dokunun.

Listeden önce Wi-Fi'yi seçin, daha sonra bağlı olduğunuz ağı bularak "i" simgesine dokunun.

HTTP Proxy alanından Elle'ye dokunun.

Sunucu kutusuna proxy.beun.edu.tr, Kapı kutusuna 8080 girin,

Kimlik Doğrulama seçeneğini aktif hale getirin.

Erişim için kullanıcı adı ve parola olarak “e-posta ve parolası” kullanılmalıdır.