BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ
BEÜ BİDB
Proxy Hizmeti Hakkında Bilgilendirme !

Önbellekleme (Proxy) Servisi
Web Önbellekleme servisimiz, üniversitemizin üye olduğu elektronik dergi ve veri tabanlarının kampüs ağı dışından akademisyenlerimizce kullanılabilmesi amacıyla kurulmuştur.
Proxy servisimizin verimli kullanılması için sadece elektronik dergi ve veritabanlarında kullanılması gerekmektedir. Proxy servisinin kullanımı kayıt altına alınmaktadır ve amacı dışında kullanımı halinde gerekli işlemler yapılacaktır.

Nasıl kullanılır?
Tarayıcınızın proxy server (vekil sunucu) ayarlarında sunucu için proxy.beun.edu.tr  , port numarası için 8080 girerek servisimizden yararlanabilirsiniz.  Servisten yararlandığınızda karşınıza gelen kullanıcı adı ve parola soran ekranda e-posta kullanıcı adınızı (personel / öğrenci e-posta adresinizi) , parola için ise e-posta şifrenizi girerek sayfaları gezebilirsiniz.

Sistemimizde tanımlı e-posta hesabınız yoksa hizmetten yararlanamazsınız.

Proxy Kullanımı Video Anlatımları:

Google Chrome Proxy Kullanımı

Mozilla Firefox Proxy Kullanımı